Pagina's

dinsdag 7 oktober 2014

It's the most...

Het is heel stom, maar ik heb al weken een kerstliedje in mijn hoofd: “It’s the most wonderful time of the year”. Dat komt niet omdat ik al vanaf begin augustus kerstfotootjes op pinterest tegenkom. Dat is zelfs mij te vroeg. En het komt ook niet omdat de eerste kerstfair al op het programma stond voor dit weekend (ja, echt waar). Nee, dat liedje komt van een koffiekopje. Sinds kort hebben we grappige koffiemokjes van Bloomingville en op een van die mokjes staat “It's the most important meal of the day.” Tja, en mijn geest maakt daar een kerstliedje van.

Het past natuurlijk wel goed bij de eerste kerstfair van dit seizoen. Wie had nou kunnen denken dat je begin oktober zonder jas kunt lopen? Dat het zonnetje schijnt en de temperaturen eerder aan de lente doen denken dan aan rendieren en kerstlichtjes. Karin van Brocaatje niet in ieder geval toen ze de datum plande voor de jaarlijkse winterfair. Toegegeven, het is wat aan de vroege kant, maar ja… we kunnen niet alle kerstfairs eind november houden, toch? Op facebook volgde ik de voorbereidingen en dat was best vermakelijk. Zo schreef Karin dat de mussen de nepsneeuw uit de kerstbomen schudden, zag ik foto’s van versierde kerstbomen terwijl het buiten boven de 20 graden was en leefde ik mee vanwege de stress van late leveringen (het was zelfs voor de leveranciers aan de vroege kant).

Dit weekend was het zo ver en zuslief is natuurlijk ook van de partij. Op zondag is het al iets herfstiger dan op zaterdag en de kachel brandt vrolijk als we binnenkomen. Zoals altijd is de ontvangst hartelijk. Zus en ik hebben geluk en komen net tussen twee druktes in. We kunnen dus even heerlijk rondsnuffelen. Ik heb de kerstsfeer voor dit jaar al bepaald, dus voor mij is het winkelen makkelijker dan voor zus, die het nog niet weet. Ik kan gewoon mooie spulletjes uitzoeken die passen bij de kleuren en materialen die ik in gedachten heb. Zuslief laat zich juist inspireren en krijgt allerlei leuke ideeën.

Huis en tuin zijn weer helemaal in Brocaatjestijl  ingericht en toch is het weer heel anders dan vorig jaar. Het centrale thema is toch wel zwart, wit en hout. We zien mooie glazen ballen met wintertafereeltjes er in, houten schijfjes met kerstplaatjes, kleine geweitjes, leuke tekstbordjes of gewoon letters voor in de boom. De trendy honeycomb-ballen zijn er in zwart en ook de bekende papieren ballen zijn voorradig, met mooie teksten of gemaakt van muziekpapier. Ze combineren leuk met de witte ballen met zwarte tekstbalkjes of juist met de stoere ornamenten van dik ijzerdraad. Zus is weg van de witte duiven voor in de boom, die samen met engelvleugeltjes en parels een romantische touch aan je boom geven. En dan is er nog veel meer.

altijd een 'Joyful welcome'!



Er is niet alleen boomversiering, maar ook genoeg keuze voor decoratie aan de wand of op tafel. Kandelaars, lantaarns, kransen, borden met tekst, waxinelichthoudertjes, bokalen, stolpen en ga zo maar door. Karin heeft er weer prachtige stillevens van gemaakt. Ik ben iedere keer weer verbaasd hoe ze dat voor elkaar krijgt. Een mooie trog of schaal, mos er in, paar dennenappels er bij en wat hertjes en er staat weer een plaatje. Neem een etagère, hang er zo’n houtschijfje aan, duifje er op geklemd met een takje en het is helemaal kerstproof. Nee, zus en ik gaan jaarlijks twee keer naar Brocaatje, maar we zijn het nog lang niet zat. Iedere keer is het verrassend.


De aankopen? Zus heeft twee metalen bokalen gekocht, een duifje, vier minigeweitjes, ijzerdraadschaatsen en houtschijfjes met rendieren en kerstbomen er op. Voor mij is er een betonlook kandelaar, twee bakvormpjes, een grote en kleine amishlook ster van papier maché, twee minigeweitjes, twee ballen met hertje er in en houtschijfjes met een witte ster er op. Maar afgezien van kandelaar en bakvormen gaat het spul eerst de kast in. In december zien jullie ze wel terug!

Wil je ook even snuffelen tussen de mooie spullen van Brocaatje? Dat kan op de website: klik hier.

 

 









en tot slot toch nog een beetje lente...


11 opmerkingen:

  1. "It's becomming to look a lot like Christmas..." is hier ook wel op zijn plaats. Tja, als je je wilt oriënteren wat deze kerst 'hot' is, moet je vroeg beginnen. Ik heb ook al de eerste kerst-fair in mijn agenda genoteerd, wel pas in november, maar je bent er toch al mee bezig dus. En elk jaar zeg ik dan, dat het wat minder moet...wat rustiger...Tot je op zo'n fair bent geweest, hihi....
    Ik heb ook al even bij Brocaatje gekeken. Ik had de site al lang niet meer bezocht, maar ze verraste me met een Scandinavische inslag. Heel verfrissend, leuk! Ik kan me voorstellen dat je met je zus een heerlijke dag hebt gehad bij haar.
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach ja, eigenlijk zitten we nog in de 'pompoenentijd', maar wat geeft het: zo'n fair is gezellig en er is altijd wel wat moois te vinden! Leuk dat jullie geslaagd zijn!
    Liefs, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Esther,
    Je hebt een heel mooie impressie gegeven van de winterfair van Karin. Wat een leuke spullen zie ik voorbij komen. Ik heb twee jaar geleden ook nog wat kerstspullen bij Karin online gekocht en die zijn nog steeds heel erg mooi... ik ga snel even kijken in haar winkel...
    Fijne dag vandaag,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat was inderdaad op tijd! Maar aan de andere kant, je kunt niet vroeg genoeg beginnen! Hihi.
    Kun je extra lang genieten van je kerstspulletjes ;-) XX esther

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het lijkt me ontzettend moeilijk om in september je huis al in kerstsfeer te brengen, maar het lukt Karin altijd. Knap hoor. Wat een werk zal ze eraan gehad. hebben. Ik ben er nog nooit geweest, maar dat zal toch tijd worden als ik jouw enthousiaste verhaal hoor. Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtige sfeer vast gelegd op de foto.
    Leuk hoor zo,n dag met je zus beleven.
    Liefs,Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hay Esther, zo zit net ff rustig op de bank en nu ff tijd om bij je te kijken.
    Wat een prachtig verhaal, heb het net aan Kars ook voor gelezen 😄
    Zo leuk om te lezen hoe jullie onze fair ervaren hebben als vadte bezoekers jij en je zus 😄
    Na al het werk is het zalig te lezen en te horen hoe iedereen genoten heeft zaterdag en zondag op onze winterfair, en dat je helemaal geslaagd weer naar huis bent gegaan.
    Super!! Altijd fijn dat jullie altijd van de partij zijn 👍👍
    Alvast een fijn weekend hoor ik moet nog ff morgen aan de slag en dan heb ik alles op de foto en kan de kerst on-line 😄

    Groetjes van ons beide

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ach en lieve Joy er ook nog op haha lieffff

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk dat je met je zus zo'n dag mag beleven: ik heb geen zus maar het lijkt me zo gezellig om zulke dingen met elkaar te kunnen doen! Doe je niet zo snel met een broer tenslotte.....
    Je bent in ieder geval wel op tijd!

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hallo Esther wat heb ik je verhaal met plezier gelezen...tis allemaal nog een beetje vroeg maar stiekem ben ik ook al kerstplaatjes aan het pinnen op pinterest en aan het bedenken wat we dit jaar allemaal gaan doen...zelfs al vintage kerstballen gekocht op mp maar die liggen goed opgeborgen...ik weet zeker dat jullie zussen een heerlijke dag hebben gehad...ik wens je een fijn weekend en lieve groet van Marjon

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.