donderdag 7 augustus 2014

Verjaardagscadeautjes

Het is al weer meer dan een week geleden, maar ik geniet nog heerlijk na van mijn verjaardag. Ik heb dan ook prachtige cadeaus gekregen. Natuurlijk ben ik ook heel erg blij met geld en bonnen, die dan nog omgezet moeten worden in leuke cadeaus, maar dat komt wel goed. En bloemen zijn hier altijd welkom, zowel voor buiten als voor binnen. Dus toen mijn moeder met drie campanula's aan kwam lopen, hebben ze snel een mooi plekje gekregen. Maar ik heb ook nog andere cadeaus gekregen!

Manlief vindt het heel erg grappig. Als iemand aan hem vraagt 'Wat heb je je vrouw voor haar verjaardag gegeven?', glundert hij eerst even, zegt dan resoluut: 'Een trog!' en wacht op het effect. De vragensteller kijkt wat verward en vraagt 'Een trog?'. De meeste lezers begrijpen wel dat ik heel erg blij ben met mijn trog. Hij komt van Mentha Brocante en Kruiden, heeft een fantastisch formaat en is erg mooi. Ik heb al allerlei mogelijke toepassingen bedacht, waarvan hieronder een paar te zien zijn. Maar ook zonder vulling is de trog een aanwinst in huis.

naturel: wat een beauty

ideetje voor kerst?

eenvoud is zo mooi

voorlopig nog in zomerstand met schelpen
Op een van de bovenstaande foto's zijn ze al te zien: petanque- of jeu-de-boule-ballen. Ik heb een prachtige set ballen als verjaardagscadeau van een goede vriendin. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik het idee wel geopperd heb, samen met nog wat mooie spullen van Brocaatje. Toch was het een hele leuke verrassing. De ballen zitten in een soort net en hebben een fraaie tekening. Ik heb ze los in de trog gelegd en dat leverde fantastische foto's op.

Volgers op facebook hebben ze al gezien: de grappige kleine blikjes die ik van mijn zus heb gekregen. In het ene blikje zit thee en in het andere blikje kandij. Maar, surprise, er is nog een blikje thee. Op de foto's hieronder zie je ze alledrie. Zuslief heeft ze zorgvuldig uitgezocht, waarbij ze heeft gelet op de geur en smaak van de inhoud, maar ook op  het dessin en de kleuren aan de buitenkant. Lief hè?

En dan kreeg ik kort na mijn verjaardag ook nog te horen dat ik de give away van Wendy gewonnen had. Maar die verdient een 'eigen' blogpost, dus dat houden jullie te goed.

sterrenthee en sterrenkandij
en nog een blikje thee!10 opmerkingen:

 1. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Je bent maar mooi verwend, heerlijk van genieten.
  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Esther,
  Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Je hebt echt prachtige cadeaus gekregen. De trog is een juweeltje, maar ook de ballen en de blikjes zijn super mooi.
  En natuurlijk, ook de campanula's zijn heel erg mooi... en lief zo in de tuin...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog van harte! Oh zo lief...alle cadeaus zijn door je dierbaren met liefde en zorg uitgezocht.......om te koesteren....zowel de cadeaus als deze lieverds.....

  Prachtige trog.....tijdloos mooi.

  Fijne dag

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel plezier met je trog! Hij is inderdaad prachtig! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat gaaf allemaal, jij bent heerlijk verwend. Ook nog gefeliciteerd natuurlijk!
  Misschien geen alledaags cadeau, een trog, haha, maar wel heel leuk!
  Gezellig weekend, liefs Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk! Vind de schelpen in de trog erg mooi staan!

  Fijne dag

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ben je goed verwend, leuk vooral ook die trog hij is heel erg mooi van kleur!
  Die hartige taarten in je vorige Post zagen er zeer smakelijk uit, ga er deze week ook maar weer eens één maken.
  Lieve groet Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mooi blog, i zag u via andere bloggers..en probeer ook vaker
  te bezoeken...fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nog van harte gefeliciteerd Esther....je hebt prachtige cadeau's gekregen, de trog super en zo mooi met die oude jeu-de-boule ballen erbij. De blikjes ook met liefde uitgezocht...heel mooi....fijne avond nog en lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Beetje laat maar alsnog gefeliciteerd!
  Je bent weer lekker verwend, mooie trog hoor!

  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen