dinsdag 26 augustus 2014

Brownies per post

Het Festival der Zoete Verleidingen (zie eerdere blogpost) wordt gehouden op het terrein van een mooie boerderij in het Drentse dorpje Sleen. Je vermoedt het niet als je er op een gewone dag langs rijdt, maar in die boerderij gebeuren mooie dingen. Het is namelijk de thuisbasis van ‘Brownies per Post’, de opvolger van ‘Taarten van Toen’.

foto van browniesperpost.nl
 Ik vind het een fantastisch idee: je stuurt iemand die je wilt verrassen een doos brownies. En niet zomaar brownies. Ik heb ze hoogstpersoonlijk geproefd op het festival en ze zijn overheerlijk. De doos met deze lekkernijen kan gewoon door de brievenbus! Je moet natuurlijk wel even opletten dat de gelukkige ontvanger niet net een drieweekse rondreis door Azië maakt of dat de huishond gewend is de post op te vangen (stel je voor). Maar normaalgesproken is het een bijzonder leuke en lekkere verrassing.

Uiteraard wilde ik dat uitproberen. In januari heb ik op mijn persoonlijke facebook aan een actie meegedaan. De eerste vijf vrienden die reageren op de oproep zou ik ergens dit jaar verrassen met iets leuks, iets positiefs. Nou, een doos met brownies in je brievenbus voldoet wel aan die omschrijving, dacht ik zo. Ik heb een van de vijf ‘gelukkigen’ uitgezocht en een doos laten bezorgen.  Een dag later zijn de brownies al bezorgd, zag ik op facebook J. Wat is weggeven toch leuk!

foto van browniesperpost.nl
Trouwens, weet je hoe je een brownie nog lekkerder kunt maken? Heb ik niet zelfbedacht hoor, maar ook op het festival geproefd bij de dames van ‘Brownies per Post’. Je maakt een mix van slagroom, een beetje suiker en mascarpone. Daar doe je een schep van op de brownie, je doet er wat gehakte walnoten over én een caramelsausje. Hemels!


Wil je het ook eens proberen? Kijk dan op de website ‘Brownies per Post’ en maak een keuze. Er zijn verschillende soorten (de Blondies zijn ook heerlijk) en je kunt een persoonlijke tekst op het kaartje laten zetten. Supersimpel en heel erg leuk. zo werden ze aangeleverd. foto: Petra Talens

in een doosje: foto van browniesperpost.nl

en dit is de versie met extra's

9 opmerkingen:

 1. Wat lief van je! Hoe heerlijk is dat als je zo'n cadeautje op je deurmat vind! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oooh wat leuk!!! Dit wil toch iedereen wel op zijn deurmat vinden!!
  fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Brownies door de brievenbus! Je moet er maar op komen. Post om je vingers bij af te likken! Hmmmm...
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat heb ik nog nooit meegemaakt dat je wat lekkers in de brievenbus vind.
  Zou een grote verrassing zijn.

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mmmm...lekker zeg, dit ziet er wel heel smakelijk uit. Leuk dat je er al iemand mee hebt verrast, altijd welkom, zo'n brievenbuscadeautje!
  Lieve groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Esther,
  Wat ontzettend leuk zeg. Ik ga gauw eens kijken op de site...
  Ik had vrijdag een lekker toetje gemaakt met dezelfde ingredienten... lange vingers geweekt in sinaasappelsap en dan een laagje slagroom/suiker/mascarpone er overheen... verrukkelijk... En bovenop nog verse aardbeien...
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet eruit om te smullen (en zal het vast ook zijn), hmmm!

  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk idee is dit zeg en zeker als ze nog eens zo lekker smaken...
  Het idee om iemand zoiets lekkers te sturen is geweldig.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wel een leuk idee....en bij het zien van die heerlijke brownies met slagroom begin in al te watertanden....dat recept ga ik even opslaan....mmmmmh...fijn weekend en lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen