Pagina's

zaterdag 1 februari 2014

Reiscafé

Even geen brocante of bloemen, maar iets heel anders: reizen! In het dagelijkse leven werk ik bij een reisorganisatie: SRC-Cultuurvakanties. Wij organiseren voornamelijk  groepsreizen met een cultureel karakter naar allerlei bestemmingen over de hele wereld. Fantastisch werk. Vorig jaar hebben we echter in zwaar weer gezeten. Ons moederbedrijf ging failliet en dreigde ons mee te slepen. Gelukkig heeft onze oorspronkelijke oprichter het gevaar afgewend en hebben we een doorstart gemaakt. En met hernieuwd enthousiasme zijn we weer aan de slag gegaan.

Wij werken in twee ‘aan elkaar geplakte’ historische panden in de binnenstad van Groningen. Beide panden hebben een complete make-over gekregen en zijn nu een mix van modern en oud. Zo hebben we originele paneeldeuren, maar ook compleet glazen deuren. Op de benedenverdieping van een van de twee panden is een reiscafé ingericht. Het is onze ontvangstruimte en tevens een soort reisbureau, maar dan anders. Je kunt er onze of andere reizen boeken, advies vragen over je reis of gewoon heerlijk wegdromen.

Er staan geen rekken vol reisgidsen, hoogstens wat mooie fotoboeken van verre bestemmingen. Bezoekers kunnen zelf op computerschermen kijken, met een lekkere cappuccino of espresso er bij. Je kunt je laten inspireren door de souvenirs uit allerlei windstreken of de vele foto’s in de kleurrijke collageschilderijen. En daarom wil ik er in mijn blog even aandacht aan besteden. Ons reiscafé is namelijk zo ontzettend leuk ingericht. Mooie trendy kleuren, grappige vondsten, prettig sfeertje. Zelf ben ik helemaal weg van de lampen en de bank met kussens, maar kijk vooral zelf eens rond. En als je in Groningen bent, stap even binnen, want in het reiscafé werken ook heel leuke collega’s.


Voor de liefhebbers: het ontwerp is van Jann Interieur in Haren. Als je op deze link klikt, dan zie je nog meer foto’s van het café.

mooie zachte kleuren

op reis!

overzichtje naar buiten

schitterende lampen

en er zijn nog meer bijzondere lampen

souvenirs

let ook op de tegeltjes

glas in lood

prachtige details

8 opmerkingen:

  1. Volgens mij weet ik waar het is! Ik zal eens naar binnen stappen als ik in de buurt ben. Fijn weekend! XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is weer eens wat anders, ziet er heel leuk uit.
    Fijn Weekend.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Esther,
    Wat een prachtig pand zeg. Dat is nog eens een lekker werkruimte...
    Oh die lampen zijn zo mooi, en dat glas in lood ook... En dan die oude radiator, die vind ik echt het allermooiste... Wat geweldig dat jouw werkgever een doorstart heeft kunnen maken op deze manier...
    Groningen is voor mij wel even te ver weg, maar ik zou er heel graag een keer willen kijken...
    Ik wens je een heerlijke avond en een heel mooie zondag,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijk pand om in te werken Esther, mooie details, geef mij maar zo'n werkplek:)
    Je hebt wel een heel leuke baan hoor, geweldig om mensen op deze manier een heel mooie reis aan te kunnen bieden, prachtig.

    Lieve groetjes, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Esther, wat een mooi pand zeg, echt heel gaaf. Goed dat het een bedrijf een doorstart kon maken! Echt mooi ingericht, vooral die koperen lampen!

    Fijne zondag!
    Groetjes Patries

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat ziet dat er sfeervol uit! Als ik óóit in groningen kom(vanuit limburg ;)) ga ik eens binnen kijken! Trouwens.....je naam staat op mijn blog........:)
    Groetjes, Lynda

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Super dit reiscafé als ik in de buurt woonde, stapte ik zeker naar binnen...De inrichting is met zorg uitgekozen en het straalt zelfs een reis naar verre landen uit...de kleuren, de patronen en zeker geweldige lampen....wat een leuk idee...dit moeten jullie meer promoten....(ik lees Libelle, hebben zijn jullie hier al vermeld, zeker doen)...fijne week en lieve groet Marjon

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw! Wat een mooi pand! Je woont dus ook niet eens zo heel ver bij mij uit de buurt :)

    Fijne avond

    X Pietrik

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.