zaterdag 8 februari 2014

Hanze Huis

Het Hanze Huis is een heel bijzondere winkel. Of eigenlijk winkels, want er zijn er drie. De winkel in Groningen ken ik al langer en ik kom er graag. Vooral als ik op zoek ben naar een leuk en origineel cadeautje slaag ik hier eigenlijk altijd. Maar ik vind het ook heerlijk om gewoon even te neuzen, te ruiken en te genieten van alle kleuren en prachtige ontwerpen. Een paar weken geleden ben ik ook in de vestiging in Zwolle geweest en daar is het net zo prettig toeven als in Groningen. Amsterdam staat nog op het lijstje J.

Het Hanze Huis verkoopt artikelen die gemaakt zijn in oude Hanze- of handelssteden in Europa. Het zijn uitsluitend kwaliteitsproducten die volgens traditionele (en meestal heel oude) receptuur worden vervaardigd. De verpakkingen zijn ware beauties. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook wel eens iets koop alleen al vanwege de verpakking. Zo ben ik gek op de doosjes van Anis de Flavigny (wie kent ze niet?) en de kleine blikken verpakkingen van de Leone snoepjes. Als ik manlief wil verrassen, koop ik een mooi art nouveau-blik met amandelen in chocola van Amatller (3x raden wat ie met Valentijnsdag krijgt).

Er is gewoon te veel om op te noemen en ik ontdek steeds weer nieuwe ‘oude’ producten. Ik wil absoluut nog eens een blik met koekjes van La Mère Poulard hebben. Ik weet dat de koekjes heerlijk zijn, maar het gaat vooral om die fantastische blikken. Zo’n koekje gaat heel goed samen met een kopje thee, al wordt het moeilijk kiezen uit al die smaakjes (en evenzoveel ontzettend leuke , vrolijk gekleurde blikjes) Kusmi thee. Of zal ik voor de ouderwetse Tiktak-thee gaan?


Ik kan wel door blijven gaan met al die mooie, lekkere producten op te noemen, maar ga gewoon zelf eens kijken. De winkel in Groningen is klein maar gezellig en in een bijzonder pandje gevestigd…. In Zwolle vind je het Hanze Huis in een van de leukste straatjes: de Sassenstraat (zie mijn eerdere blog). Of in Amsterdam dus. En anders kun je ook gewoon webwinkelen. Op de website vind je allerlei producten, met de mooie verhalen over de leveranciers er bij: klik hier.

de winkel in Groningen

Een koekje van Mère Poulard? (Groningen)

Of een Italiaanse versnapering? (Zwolle)

Lekkere en mooie chocoladerepen (Zwolle)

Voor bij de thee! (Groningen)

En zo ziet het er van binnen uit bij het Hanze Huis (Zwolle)

Dit is toch een feest om cadeau te geven? Of te krijgen. (Groningen)
 
O ja, het Hanze Huis heeft ook een Valentijnsactie! (Groningen)

8 opmerkingen:

 1. He, wat leuk. Al zo vaak vanaf de Vismarkt de winkel gezien, maar nog nooit naar binnen geweest! Ga ik nu toch echt eens doen. Wat een prachtige verpakkingen inderdaad. Ook leuk om kado te doen.
  Lieve groetjes, Peet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oi Esther,
  Wat een heerlijke winkel, zoveel moois te zien, maar Groningen en Zwolle... Zo ver weg. Okee, ook in Amsterdam dus, dat is meer in de buurt! Maar ook een webwinkel, kijk dat is helemaal mooi, dan hoef ik niet eens naar buiten...haha... Ik ga snel eens even kijken...
  Ik wens je een heel fijne zondag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke tip....Kom wel eens in Groningen....maar dit had ik nog niet ontdekt.
  Na jouw tip.......ga ik zeker hier eens langs......een winkeltje naar mijn hart!
  Dank voor je leuke tip!
  En die blikjes......zo gaaf

  Fijne zondag

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmmm...toch binnenkort maar weer eens naar Groningen! Mail ik je van te voren om alle mooie adresjes te scoren ;)

  Fijne zondag!

  X Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn man werkt bij de Rijksuniversiteit in Groningen. In zijn kerstpakket zitten vaak dingen uit deze winkel. Zo leuk! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Esther, de winkels zijn een beetje ver weg, maar ik heb even op de website gekeken. Echt heel leuk, en ik hem opgeslagen. Ook leuk voor een cadeautje. En kan ik ook eens viooltjeslimonade drinken!
  Leuk om te delen!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er heel leuk uit! En die blikjes zijn heel mooi om in de keuken te etaleren.

  Cindy x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke tip Hanny! En niet zo ver, ben vaak in Zwolle en Groningen :-)

  BeantwoordenVerwijderen