woensdag 4 december 2013

Winterfair-weekend: Orvelte

Het was de derde fair in Orvelte dit jaar voor organisator Brokantien. En wat een succes. Na de voorjaarsfair (zie post) en de herfstfair, die ik helaas gemist heb, was de Brink in Orvelte zaterdag 30 november en zondag 1 december het toneel van een kerst- en winterfair. Zondag ben ik gaan kijken, samen met zuslief, manlief én moederlief (die niets met brocante heeft, maar wel wat met Orvelte).

Baret Brocante was er natuurlijk ook.

Op de fairs in Orvelte vind je een mooie mix van brocante, landelijk wonen, home-decoraties en streekproducten. Ik moet daar eerlijk bij zeggen dat ik vooral voor de brocantekramen kom. Brocante heeft toch iets bijzonders: de geschiedenis, de mooie verhalen, de bijzondere spulletjes.  Zo zagen we vandaag de verrassingsbox, een mooie oude doos waar haarlokjes in bewaard werden (en die zaten er nog in) en bladerden we door een klein fotoboekje met plaatjes van kinderen en serieus kijkende volwassenen. We zagen een stapel spitzen, waar ongetwijfeld pijnlijke tenen in hebben gezeten, en een speelgoedweegschaaltje dat ooit in een compleet winkeltje moet hebben gestaan en waar vast veel mee is gespeeld. Er lagen foto’s van roomblanke dames met weinig om het lijf, in ondeugende poses. Ik zag oude kegels en mooie houten ballen.

Deze waren bijna
mee naar huis gegaan.
Hoewel ik nooit moeite heb met het vinden van mooi brocante en het hoogstens lastig is om een keuze te maken, was het vandaag toch wel bal. Dat komt ook omdat manlief mee was. Zus en ik hebben een verschillende smaak als het op brocante aan komt, maar manlief kijkt opeens weer naar heel andere dingen. En dat is verrassend leuk. Ik moet zeggen, we hebben behoorlijk toegeslagen. Na een heerlijk kopje koffie met appeltaart of scones, haalden we onze aankopen op en liepen naar de auto. We hadden eigenlijk nog even bij de winkel van Brokantien willen kijken, maar we hadden te veel te sjouwen. Die houden we dus te goed, zo ver is Orvelte niet van Assen. Wat we allemaal gekocht hebben? Een mooi lampetstel, 6 kleine retro-kaarsenstandaardjes, 3 tentoonstellingsblokjes van insecten in doorzichtig kunststof (dat was mijn eigen idee) én … tadaa….. een kerststal! (dat was het idee van manlief)


De foto’s van de aankopen houden jullie te goed (want het was al donker), maar een paar sfeerplaatjes van het mooie brocante wil ik jullie niet onthouden.

Mooi beeldje bij Baret...
...en nog meer bij Tres Belle Brocante (boven en onder)


 
Ik ontdekte een nieuw 'adresje' ... Gotcha! Brocante3 opmerkingen:

 1. Opnieuw een sfeervol verslag van een mooie fair! Dit ga ik zeker onthouden... Orvelte is zo al een heel mooi plaatsje, maar met zoveel brocante helemaal de moeite waard.

  Fijne avond. X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie sfeer op de fair, Esther! Ik denk dat een brocante markt afgezet tegen het gerestaureerde Orvelte ook een hele mooie combinatie is.
  Grappig dat je man dan ook weer zijn eigen kijk heeft op de spullen.
  Ben benieuwd hoe je vondsten eruit zien!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's! En ik ben heel benieuwd naar je aankopen....
  Fijn weekend.
  Lieve groetjes, Peet.

  BeantwoordenVerwijderen