zondag 15 december 2013

Victorian Christmas Fair

Het was weer een druk weekend. We hebben de kerstboom versierd, en nog wat meer. Zaterdagmiddag was de spectaculaire opening van het Reiscafé van SRC-Cultuurvakanties (waarover in een latere blogpost meer) en daarna hadden we feest! Zondagmiddag vierden we de verjaardag van ons buurmeisje: sweet sixteen, dus heel belangrijk. Gelukkig konden we zondagochtend/begin middag nog even tussendoor naar Zeijen voor de Victorian Christmas Fair. En ik ben blij dat we dat gedaan hebben, want wat is het toch een sfeervolle fair.

De aankleding is geweldig en de ambiance idem dito. Alle standhouders zijn gekleed in passende outfits (Victoriaans dus), er is een overdaad aan mistletoe en ander kerstgroen, muziekgezelschappen voor een gezellige omlijsting en ook qua catering is er veel keuze: broodjes worst of gehakt of zalm, chocomelk/koffie/ glühwein, heerlijke wafels en cheesecake en de theesalon van de Oranjerie zelf natuurlijk.

Maar we kwamen uiteraard voor de kramen. De fair heeft een vergelijkbaar aanbod als de midsummerversie, maar dan in kerstsfeer: brocante, leuke landelijke en andere spullen, al dan niet zelfgemaakt, streekproducten, lekkernijen enzovoort. Voor elk wat wils. Onze favoriet blijft toch de brocante en met de kramen van Tante Brocante, Carlotte, Stefana Bos en Brocaatje was dat piekfijn in orde. Ook was de kraam met oude prenten er weer (ik ben de naam vergeten). Vorig jaar hebben zus en ik er al mooie prenten gekocht; dit jaar heb ik met manlief wat moois uitgezocht. En zo zijn de Frankrijkfoto's in de gang vervangen door mooie tekeningen van vogels. We hebben een heerlijke wafel gegeten, nog even wat rondgekeken in de Oranjerie en zijn toen langzaam weer naar huis gegaan.

Voor wie er niet bij was, een kleine impressie.

brocante van Carlotte


de mistletoe hing wel wat laag...

Karin en Kars: Brocaatje in stijl!

kleurige kerst


3 opmerkingen:

 1. Wat een mooi uitje naar de fair. Ziet er heel gezellig uit.
  Er zijn in Blogland al heel wat winter/kerstfairs gepasseerd.
  Helaas steeds te ver weg.
  Een mooie nieuwe week!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedemorgen Esther,gezellig dat jullie gisteren ook nog even in Zeijen kwamen,en zo genoten hebben!
  Wens je alvast hele fijne kerstdagen en geniet ervan ook van alle voorbereidingen
  Groetjes karin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou daar had ik mij ook wel even een paar uurtjes kunnen vermaken, heerlijk sfeertje en zo te zien waren er mooie spullen te koop.
  Zeg ik wens je een fijne avond toe.
  Liefs gerda

  BeantwoordenVerwijderen