Pagina's

woensdag 28 mei 2014

Bella Italia

Om een of andere reden lukt het me even niet om wekelijks meer dan één blogpost te plaatsen. Er gebeurt genoeg en ik heb ook allerlei ideeën, maar alles op het scherm krijgen is een volgende stap. Tijd te kort, dat is het gewoon. Gelukkig heb ik nu een paar dagen vrij. Aanstaande zaterdag houdt mijn zus, samen met de buren, een garage sale en ik ga er samen met haar een hele hoop spullen verkopen. Hopen we.

Afgelopen zaterdag ben ik naar het evenement ‘Smaak en Stijl van Italië’ geweest, bij Kasteel de Haar in Haarzuilens. Ik had een kaart gewonnen bij een actie van Tendi en het blog &Suus en daar was ik erg blij mee. De beurs staat geheel in het teken van Italië en dat betekent vooral heel veel lekkernijen! Maar ook mooie tassen en schoenen, espresso-automaten, vakantie-ideeën en auto’s … van die hele dure. Je begrijpt het: manlief ging mee! En natuurlijk hebben we staan kwijlen bij de maserati’s, ferrari’s en lamborghini’s, maar weet je waar hij nu helemaal weg van was? Het beddengoed van Cotton Counts! Egyptisch katoen: superstevig, maar ook heerlijk zacht. Zalig!

Zelf associeer ik Italië vooral met lekker eten en drinken. En ik ben niet de enige, want er was heel veel op culinair gebied te genieten. IJs natuurlijk, en koffie, pasta en pizza. Ik heb even rondgesnuffeld bij ViaItalia en Italiamania. Mooie olieën, balsamico’s, pasta’s en nog veel meer. Bij Taarten van Antonietta Delizie artigianali proefde ik heerlijke citroenkoekjes. Bij Gran Sardegna genoten we van Sardijns brood. Bij Trimarchi di Villa Marchese likten we onze vingers af, want daar hadden we goddelijke crèmes op gesmeerd (en de smaken citroen, noot en koffie meegenomen). Ook sjouwden we nog een ingedroogd ricotta-kaasje mee naar huis; heerlijk, maar ik weet echt niet meer bij wie we die hebben gehaald (sorry). Kookdemonstraties en –workshops waren er ook. Ik zag mensen verwoed vijzelen met basilicumblaadjes, parmezaanse kaas en olie. De gezusters Chiappa hadden even vrij en liepen wat rond (dat Italiaans is natuurlijk ook heel goed voor de juiste sfeer) en AntonellaBarbella gaf een leuke kookshow met de tonijntjes van Rio Mare.

Via-Italia
 

Uiteraard wilde ik ook even kennismaken met de mensen achter Tendi en ik had een leuk gesprek met Stephanie Pater. Er stond een tent van Tendi opgesteld en ik was meteen van mijn kampeerangst af. Wat een luxe! En leuk ingericht! In het midden van de tent was een keukenblok en een sanitair-unit met wc, douche en wasbak. Links achter het blok een kinder’kamer’ met twee bedden en rechts van het blok stond een tweepersoons boxspringbed met klamboe. Met de  flinke eettafel met banken heb je voldoende plaats voor maaltijden of een verzameling souvenirs en boeken (dat hebben wij altijd) en een lekker zitje maakt het helemaal af. Alles op een fijne stevige ondergrond van houten vlonders. En die tenten staan op de leukste locaties. Niet alleen in Italië overigens, maar daar hebben we het nu niet over. Manlief en ik overwegen ernstig om volgend jaar ons vaste weekje Ardèche te combineren met een weekje Tendi-tent somewhere. Wel eentje met sanitair graag.


 
  

Het Italië Evenement 2014 was bijzonder geslaagd. Het weer was fantastisch, er was heel veel te zien en te proeven, het aanbod was lekker gevarieerd en het decor (daar had ik nog niks van gezegd) was in een woord geweldig! We hebben er weer een adresje op de to visit-list bij: Kasteel de Haar.

Tendi en &Suus: heel erg bedankt voor deze prachtige dag!

Antonella Barbella: Cherrytomaatjes halveren. Knoflook en basilicum fijnhakken. Pepertje in dunne ringen. Tonijn van Rio Mare laten uitlekken, olie opvangen. Kook spaghetti gaar. Verhit de uitgelekte olie in een hapjespan en fruit de knoflook en peper er in. Tomaatjes en basilicum er bij, beetje zout.Spaghetti uitlekken en er bij doen. Even doorroeren en op het laatst de tonijn er ik stukken bij. Buon appetito!


 









10 opmerkingen:

  1. Dat ziet er allemaal super uit! Leuk dat jullie samen het zo leuk vonden!! XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat zul je hier je ogen uitgekeken hebben, ziet er zo leuk en gezellig uit! En wat is die Tendi-tent ook leuk, heerlijk om daar je vakantie in te vieren!

    Lieve groetjes, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er gezellig uit allemaal!! Succes en veel plezier met de garage sale!
    Groeten Cindy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat ziet het er allemaal gezellig uit!
    En die tenditent is natuurlijk heerlijk om luxe te kamperen.
    Ik wens je veel plezier bij de garagesale!

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Voor mensen die van Italië houden, natuurlijk een prachtig evenement, maar wat ik zie is al heel leuk.
    Mooi opgezet ook allemaal.
    Veel succes met de garage sale, mooi weer dus heerlijk.

    Lieve groetjes, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er heel gezellig uit, zonde dat ik het gemist heb.

    Gezellig weekend, Roelie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuke blog heb je geschreven. Het was inderdaad een prachtig evenement, Italie sfeer dichtbij huis. Als je ook nog op glamping vakantie wilt kun je even kijken op www.tendi.nl bij beschikbaarheid voor vakanties in Italie of Frankrijk? gr. Stephanie Pater van Tendi

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooie blog!! Het was inderdaad een mooi evenement, een groot inspiratiebron voor iedereen die van goede Italiaanse leven houdt. Wil je nog even doorgenieten van alles wat Italië te bieden heeft, kijk dan eens op www.via-italia.nl . Hartelijke groeten van Eric en Hermien van Via Italia !

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ohh Italïe... één van mijn favorieten! Ik hou van dat land. Heerlijke sfeer, lekker eten, gemoedelijke en gastvrije mensen. Ziet er allemaal mooi en lekker uit, jammer dat ik dat gemist heb haha.

    Succes met de verkoop!

    Liefs Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Esther,
    Wat ziet dat er allemaal mooi uit zeg. Heerlijk, wat zullen jullie genoten hebben...
    Van alles wat er te zien was, maar ook van alles wat er te proeven was...
    En de tuinen van Kasteel de Haar zijn de beste locatie voor zoveel moois...
    Ik wens je een heerlijk weekend,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.