maandag 29 juli 2013

Taarten van de buuv

Mijn buurvrouw heeft sinds vorig jaar een nieuwe hobby. Ik mag het al bijna professie noemen, want ze is lekker bezig met haar creaties. Buuv maakt taarten. En dan niet zomaar taarten, nee... ze tovert de prachtigste creaties in allerlei kleuren uit haar handen. Ze zijn niet alleen bijzonder fraai en origineel, ze smaken ook nog eens heel erg goed. Buuv varieert ook met de vulling namelijk, ook met de vorm trouwens. Dus ze maakt iedere keer een andere taart, ook in opdracht! Al haar creaties en ontwerpen komen op haar blog terecht, dus neem eens een kijkje: Heerlijke taarten.

Wij zijn dit jaar allemaal verwend met zo'n prachtige taart van de buuv. Manlief startte in januari met een '50 tinten grijs'-taart. Voor zijn zoon was er een paar weken later een prachtige wintertaart, zo prachtig gedetailleerd, zelfs de sjaal van de sneeuwpop had franje. Eind maart is dochter jarig: voor haar was er een schitterende rode taart met allemaal bloemen en grasgroene crème aan de zijkant. Niet veel later ging ze samenwonen en hebben we een taart voor haar nieuwe huisje besteld, met een heel lief grindpaadje...

      Maar deze week was ik zelf jarig. En ik heb toch wel een uitgesproken smaak waar de buuv nog niet zo veel mee gewerkt had: brocante! Of pasteltinten, dat kan ook natuurlijk. Of roosjes. Ik was wel heel erg benieuwd wat buuv voor me zou maken en of het allemaal ging lukken met die hitte. Oordeel zelf. Ik zie heel veel facebookfoto's en blogs van prachtige taarten, maar die van buuv doen er niet voor onder.

Henriët, ontzettend bedankt voor de prachtigste taart die ik ooit heb gehad!


 

4 opmerkingen:

 1. heel mooi en vast ook erg lekker!
  En nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
  Maar wat een mooie taart, haast zonde om op te eten.
  Jij boft maar met zo'n buurvrouw....

  Fijne Dag,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zit met ingehouden adem te kijken, zo knap en mooi vind ik het!
  Bijna jammer om aan te snijden.
  En van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh kom door je post ook hier nog even kijken, wat zijn ze prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen