zondag 7 juli 2013

Erffair in Hellum

Hij stond al eventjes in de agenda, maar dit weekend was het zover: de Brocante Erffair op het landelijke erf van Sientjes dochter in Hellum. Zus en ik hadden niet zo heel veel tijd, want ik moest ’s middags naar een feestje op de Veluwe, dus er was een strakke planning. Om 10 uur waren we paraat in Hellum en zijn eerst even in de winkel gaan kijken, voor ons beiden nieuw. Dat is heerlijk snuffelen voor een volgende keer, want we kwamen vooral voor de fair. Wat een heerlijke locatie! Het is echt dwalen zo onder de bomen door. Daar een rij kramen, daar een veldje en daar weer een paadje. Heel veel prachtige brocante van onder meer onze favoriete adresjes als Baret Brocante, Nuzzelspul, Servies en Brocante, Brocante Veendam (Bonjade) en Tres Belle Brocante. Maar er waren ook weer ‘nieuwe’  aanbieders: nou ja, nieuw voor ons dan. 

En …. tadaaaa…. het was fantastisch weer! Als het in het zonnetje te warm werd, was het in de schaduw onder de bomen heerlijk toeven. Lekker afwisselend. Ik betrapte me er op dat ik het de standhouders ook zo ontzettend gunde. Tjonge, wat hebben ze (en we) een paar natte en koude markten en fairs gehad, zeg. Niks daarvan vandaag: allemaal vrolijke mensen, zonder jas of plu, met de leukste aankopen. We hebben gezellig bijgepraat met deze en gene en het was weer moeilijk kiezen uit al dat geweldige brocante. Zus kocht een leuk bankje, een emaille bak en een bosje gedroogde lavendel. Zelf kwam ik thuis met glas-in-lood, weer een mooi rozenblikje én (toch) zo’n prachtige Amerikaanse glazen pot. Volgend jaar blijven we langer!

mooie spullen in de winkel van Sientjes dochter

in afwachting van heel veel bezoekers

brocante in het gras

spuitflessen, kist en geweien: prachtig stoere combi

tres belle brocante is de juiste naam...

plantjes en bloemetjes horen er bij

al dan niet gedroogd in een schitterende krans

lekker sfeertje

idyllisch plekje aan het water

en de aankopen

5 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke foto's! Stond zelf heel erg in twijfel of ik zou gaan, maar ben toch maar wat dichterbij huis gebleven. Jaarmarkt/rommelmarkt in Donderen...was ook gezellig.
  Geniet van je aankopen!
  Lieve groetjes, Peet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou ik kan me voorstellen dat je het daar ontzettend naar je zin hebt gehad.
  De foto´s spreken boekdelen over de gezelligheid, het heerlijke weer en de blije mensen en dan niet te vergetemn de prachtige spullen.
  Leuk dat je ook wat leuke spullent hebt gevonden.
  Liefs Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een sfeer zeg, dit doet denken aan Frankrijk...
  Het was een heel mooie dag met zon en veel mooie spullen.

  Lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige locatie en wat zie ik veel mooie spullen..

  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat word ik hier hebberig van!!!! Dat ziet er mooi uit! Volgend jaar maar naar toe.

  Fijne dag!

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen