zondag 17 februari 2013

Boite de printemps

Je merkt het aan iedereen: we hebben zin in voorjaar. Op facebook, in de blogs, overal zie je foto's van bloemen. Ik heb het zelf ook. Hoe mooi een witte sneeuwwereld ook is, op een gegeven moment heb je behoefte aan groen, geel en andere kleuren. Voor de boite heb ik de lente als thema gekozen: met geeltinten en een vleugje groen. Linksboven twee leuke stippenbekers en een schattig flesje met bloesemtakjes (leftovers van een grote bos waarvan de bloemen waren uitgebloeid). Het flesje heeft een reliëftekst: lait de poudre. Ik vind ze zo grappig, ze komen van Søstrene Grene in Groningen. Daar komt trouwens ook de kaart met de 'dragonfly' vandaan. In het midden twee kringloopvondsten: een lief zachtgeel spoelkommodelletje en een geel melkkannetje. Ik heb er een jade kransje aan gehangen. Rechts dan in twee glazen bolvaasjes de narcissen: voorjaar ten top! Eronder een aantal kievitseitjes. Het zijn neppers, maar het staat net zo leuk en dan hoef ik er geen rotgevoel over te hebben (ik stel me zo de paniek voor bij mama-kievit als haar eieren zijn verdwenen....). Links twee paaskransjes van zoetwaterpareltjes in bijpassende kleurtjes. Zo kan ik elke dag even het voorjaarsgevoel opsnuiven.3 opmerkingen:

 1. Leuk een kastje met voorjaar...het gevoel komt nu echt wel, alleen we blijven nog wat steken in de koude nachten in de komende week.
  Zo leuk om nu in huis wel een en ander in voorjaarsstemming te brengen.

  Lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk Esther, leuk idee en het gekke is al is geel niet mijn kleur vind ik het heel erg mooi bij elkaar zo. Je hebt jezelf een voorjaarskastje cadeau gedaan, ik word daar wel vrolijk van als ik het zie.

  Fijne week, en kijk jij maar heel veel naar je mooie kastje want het wordt van de week weer winters koud.

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk voorjaars kastje! Prachtige spulletjes er in.
  Genieten hoor.
  Lieve groetjes, Peet.

  BeantwoordenVerwijderen