zondag 20 januari 2013

Wie wat waarvoor 3

Het is al weer even geleden dat ik foto's plaatste van een mysterieus voorwerp uit de brocanterie van l'Ermitage de la Mure. Dus ik heb het fotootje er nog maar weer even bijgezocht. Wij dachten zelf dat het een gehaktmolentje was. Zus Ellen (van l'Ermitage de la Mure) houdt het op een soort pastamolentje, maar 100% zeker zijn we er niet van. Dus als er iemand is die het herkent, dan horen we het graag.

Tijd voor het volgende voorwerp, vooralsnog de laatste in de rij. Later dit jaar gaan we weer in de brocanterie kijken wat er nu weer allemaal van het Franse platteland gekomen is. Altijd weer feest! Dit voorwerp vind ik zelf het meest intrigerend; het is ook gewoon een heel leuk ding om te zien. Het bestaat uit losse delen; het ene deel kun je in het metalen 'kastje' plaatsen. Het kastje heeft dus een deurtje aan een kant, de andere kant is afgerond en aan de bovenkant zit een handgreep. En daar hoort dat metalen ding dat een beetje op een primus lijkt in (zie onderste foto). Waar werd het voor gebruikt?1 opmerking:

  1. dat is wel gehakt molentje,maar in Polen met kerst deden we ook koekjes uitdraaien,moet je wel zo speciale inleg voor hebben,maanzaad wordt ook ingemalen,voor gebak,noten,groetjes irena

    BeantwoordenVerwijderen