maandag 9 november 2015

Boite de lettres

Shame on me! Ik dacht serieus dat de boite de vin ongeveer een half jaar geleden van schelpjes was voorzien, maar de datum op de blog laat onverbiddelijk zien dat het anderhalf (!) jaar geleden is. Al die tijd heb ik er niet aan gedacht om mijn wijnkistje van een nieuw decor te voorzien. Nou ja, ik heb er wel aan gedacht, maar het simpelweg niet uitgevoerd.

Nu ik meer tijd heb, maar minder te besteden, kan ik in huis tussen de niet ingepakte spulletjes grasduinen en wat dingen bij elkaar zetten. Het thema is 'letters' geworden. Met letters kun je eindeloos decoreren en ze zijn in allerlei formaten en materialen verkrijgbaar. In de loop der jaren heb ik een verzamelingetje opgebouwd en daarvan staan nu een paar in de boite. Kijk maar even mee.


Links in het grote vak (MY) en rechtsonder (LIFE) staan kleine metalen letters. Ik heb er nog meer, zodat ik steeds nieuwe woorden kan maken. De meeste komen bij Laif en Nuver in Groningen vandaan, waar ze trouwens ook een grotere versie hebben. Achter MY zie je drie kaarten: een met een veertje, een houten kaart en een witte met de tekst 'wish'. De houten kaart is van 'Miek in Vorm', die veel meer van die leuke creatieve dingen ontwerpt. De kaart met WISH en de paardenbloem zat in het pakketje van de give-away van HappyMakersBlog en A Little Love Company, waar ik een paar posts geleden over schreef.

Aan de rechterkant in het grote vak staat een verzameling letters met twee houten poppetjes. De poppetjes heb ik al een paar jaar in bezit (gekocht bij Sostrene Grene), maar ik zie ze nu ook op meerdere plekken te koop. De vorm is zo eenvoudig, maar tegelijk zo sterk. Ik vind ze geweldig. De grote X-en heb ik eens bij de V&D gekocht, waarna ik ze met schoolbordverf heb behandeld. Je kunt er dus ook nog wat op schrijven (meer x-jes bijvoorbeeld). De betonnen O heeft al eens eerder in de boite gestaan en ik heb geen flauw idee waar ie ooit is aangeschaft. De W op het blokje komt ook bij Sostrene Grene vandaan, evenals de E in het vak linksonder.

In de kleine vakjes onderaan staat verder nog een houten waxinelichtjeshouder van L'eeffstijl. Ik heb 'm vorig jaar gekregen, maar hij zit nog in de collectie. Net als bij de poppetjes vind ik dit zo mooi vanwege de simpele vorm, waardoor zeker bij dit houdertje de nerf van het hout goed te zien is. Last but not least alweer een aankoop van Sostrene Grene (ze missen me vast nu ik er niet meer elke week kom): het kleine potje met de X. Zoals bij veel artikelen in deze winkel ging het erg hard met de verkoop en waren ze zo op, maar af en toe komen ze terug in de collectie.

Shoppingtips voor de letterbak! Dit keer een beetje scandinavisch met al dat zwart, wit en hout. We moeten in ons nieuwe huis ook maar weer een mooi plekje voor de boite de vin vinden. En dan zal ik wat vaker van inhoud wisselen, dat beloof ik.Bij zo'n plaatje kan ik heerlijk wegdromen, zo met de pluisjes mee.


7 opmerkingen:

 1. Leuk hoekje, Esther en leuke letters.
  Als je aan het inpakken bent zal het ook niet gezelliger worden in huis.
  En met zo'n kistje kun je vele kanten op.
  Succes rondom de verhuizing!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk kastje is dat zo geworden! Geinig met die verschillende soorten letters. Het heeft inderdaad iets Scandinavisch en daar hou ik wel van...Ben benieuwd naar de volgende inrichting van het kastje...
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijke verzameling van letters. Tezamen vormen ze weer een heel mooi geheel.
  Fijne nieuwe week,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wijntjes lekker op & nu een gezellig kastje, leuk!
  Liefs, Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig dat je dan met andere spullen
  een heel andere look creëert!
  De poppetjes zijn idd erg leuk!

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maar zo heb je mooi geshopt in eigen huis! Leuk geworden! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen