Pagina's

maandag 19 mei 2014

Fair in Orvelte

In Frankrijk had ik geen vide-greniers of brocantewinkeltjes bezocht, dus ik keek erg uit naar de fair in Orvelte. Weer heerlijk genieten van brocante! En genieten was het! Zuslief en ik reden zondagochtend naar Orvelte en zoals gewoonlijk zag het dorp er weer schitterend uit. Wat was het zalig weer dit weekend; ideaal voor zo'n markt op de Brink met schaduwplekjes én zon.

De organisatie door Het Brokantien was weer prima voor elkaar: er was een mooie mix van kramen met landelijke spullen, lekkernijen, tuindecoraties/-meubels en plantjes en natuurlijk heel veel brocante. En daar waren we blij mee, want daar kwamen we toch vooral voor. Al moet ik zeggen dat zus en ik met veel bewondering hebben gekeken naar de rozentaartjes van La Bella Rosa. Ze zijn gemaakt met verse rozen, zien er fantastisch uit, blijven zo'n 2 weken goed en zijn niet echt duurder dan een mooi boeket.

Maar er was zoveel te zien. Er waren bekende en geliefde brocantehandelaren, zoals Baret Brocante, Tres Belle Brocante, Mentha Brocante, De Blauwe Teckel, Tjotter, Anno Oud, de Buxus en nog veel meer. Ik vond het ook heel erg leuk om Natalie van De Engel Brocante te zien; zij had ook weer prachtige spulletjes in de kraam. We hebben ook kennisgemaakt met nieuwe 'adresjes' als Broc'Anders, Maison Lomont, Blue Barn Brocante en anderen.

Zus en ik hebben vooral veel tijd doorgebracht bij Willemij, die heel bijzondere brocante verkocht. Het ging zus vooral om het textiel: na veel wikken en wegen ging ze met twee identieke graanzakken en een stuk oud linnen naar huis, mooie stevige stof om 2 stoelen mee te bekleden. Ik ben heel benieuwd hoe dat uiteindelijk wordt. Zelf heb ik bij Willemij een paar schoenmallen gekocht voor kinderschoenen. Ze had meerdere soorten, maar ik vond deze vorm het mooist. Verder vond ik twee emaille maatbekers in precies de goede maat voor de kruidenpotjes van de AH, dus nu staan de peterselie en bieslook ook mooi decoratief in de keuken. Ik kocht nog een fietsplaatje; niet dat ik nog geen fietsplaatjes had (ahum), maar ik had nog geen witte. Ook is de verzameling bordjes met blauwe decoratie met één exemplaar uitgebreid.

Ik heb ook nog wat 'nieuwe' dingen gekocht, zoals een mooie set kaarten van Zussss, nog twee leuke zwart-wit kaarten en .... tadaaaa, een proefpotje Annie Sloan-verf. Dus ik ga de wonderverf eindelijk proberen! We hebben ook nog even staan kijken bij de bekende koffiepot-gieters, want die zijn toch wel heel erg grappig én in de beursaanbieding, maar we hebben toch maar overgeslagen. Overigens zagen we genoeg dames met een exemplaar lopen.

Uiteindelijk waren we een uurtje of 3 op de markt (inclusief koffie-scones-pauze). We hadden best wat langer willen blijven, maar er stond nog een barbecue op het menu, dus ik moest nog aan de slag. Op weg naar de auto heb ik nog mijn metalen ornamenten bij Mentha Brocante opgehaald. Lang leve facebook, ik zag ze op een foto en was op slag verliefd, mailde Dionne, betaalde digitaal en binnen no-time waren ze voor me gereserveerd. Dionne was zo lief om ze mee te nemen naar Orvelte, dan hoefde ik er niet apart voor te rijden. En ik ben er zo blij mee!!!! Ze staan nog niet op de definitieve plek; dat wordt een hoek in de kamer die helemaal in de restyling gaat. Maar daarover een ander keertje meer.

Zoals jullie van me gewend zijn, nog een sfeerimpressie met foto's.





lekker weer, fijne sfeer

 

lekkernijen, dat was nog best lastig kiezen





zijn ze niet mooi? 

 

9 opmerkingen:

  1. Leuke spullen heb je gescoord Esther.....en wat leuke het oude plaatje van Limburg....en de chalk paint...daar zul je geen spijt van krijgen....fijne week en lieve groet Marjon

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo te lezen heb je een heerlijke dag gehad met leuke aankopen. Ben benieuwd naar de 'verfverhalen'! XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er niet alleen zonnig, maar zeker ook heel gezellig uit!
    Wat een leuke sfeer geeft het weer.
    Leuk zo'n oud fietsplaatje!!!

    Lieve groetjes, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat was een hele gezellige, zonnige fair!
    Ik vind je metalen elementen leuk, ben benieuwd hoe je ze gaat stylen.

    N.a.v. je reactie op mijn alarmbericht kan ik je zeggen dat het klopt dat de blognaam van Elly, Vita Huset, ook gekaapt is. Ik heb haar een mail geschreven een poosje geleden, maar ze wist niet wat ze er mee moest. Vandaag heb ik op Blogger-help gezeten om ons probleem aan te kaarten en zo vond ik ook hoe je je identiteitsfraude kon aangeven, dat heb ik haar vandaag gemaild.
    Er is nog een oud blogster wier blognaam gekaapt is: Truutske.

    En dan heb ik nog een vraag: weet je niet hoe je volgers kunt verwijderen of kun je specifiek Vita Huset niet verwijderen?

    Ik wens je nog een fijne zwoele avond!
    Liefs,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hey Esther, leuk verhaal weer! Ben erg benieuwd naar je ervaring met de Anny Sloan verf!
    Groetjes uit Meppel!
    Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hey Esther, leuk verhaal weer! Ben erg benieuwd naar je ervaring met de Anny Sloan verf!
    Groetjes uit Meppel!
    Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Esther,
    Wat moet dat heerlijk geweest zijn zeg, deze fair. Zoveel moois om te zien en dan met dit prachtige weer dat we zondag nog hadden... En ook vast wel wat lekkers geproefd, naast de scones..? Je hebt in ieder geval een paar heel leuke aankopen gedaan en de ijzeren ornamenten zijn echt prachtig...
    Fijne dag vandaag,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat leuk!! Hele mooie foto's met prachtige spulletjes :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik krijg een flashback na het zien van je mooie foto's. Vorig jaar was ik er met dertien vriendinnen vanuit het hele land en liepen we in de stromende regen...
    Maar mooi was het er wel. Mooie aanwinsten heb je gescoord, de ornamenten zijn prachtig. Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.