woensdag 25 september 2013

De kleur van je hart

Er zijn heel veel goede initiatieven om aandacht te vragen voor een ziekte of aandoening. En het is logisch dat je je direct aangesproken voelt tot dat initiatief dat dicht bij je staat, omdat je zelf of iemand in je omgeving die ziekte heeft. Ik heb dat met Dress Red Day. Dit initiatief vraagt aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen door middel van, en dat vind ik er zo leuk aan, het dragen van rode kleding op één bepaalde dag. Aangezien ik enkele jaren geleden een bypassoperatie heb ondergaan, ligt dit onderwerp mij (tja, inkoppertje) na aan het hart.


En dus wil ik graag wat extra aandacht schenken aan Dress Red Day. Niet alleen omdat het belangrijk is en mij persoonlijk raakt, maar vooral ook omdat het zo’n leuk initiatief is. Ik vind het zo vrolijk om met meerdere vrouwen in het rood gekleed te gaan.  Het is een sterke en opvallende kleur met een  positieve uitstraling. En het is natuurlijk de kleur van je hart…

Als je dan aandacht wilt geven aan zo’n initiatief, dan mag je er ook wel wat aandacht aan besteden. Dus nam ik mijn rode jurk, vestje en laarzen en reed naar Baret Brocante voor een ‘fotoshoot’ met rood brocante. Achteraf moest ik wel een beetje lachen, want ik had precies die brocante items uitgezocht die nou eigenlijk niet zo goed voor het hart zijn: tabak en coca cola. Maar ze kleuren wel mooi en brocante doet altijd een beetje aan vroeger denken. Bedankt, Baret Brocante en Patricia!


En vergeet niet op 29 september iets roods te dragen! Meer info vind je op de website www.dressredday.nl.

4 opmerkingen:

 1. Wat een mooi idee!
  Ik kende deze dag helemaal niet.
  Dat is dus zondag.
  Ik vind je fotoshoot heel leuk.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super idee!! De foto´s zijn heel erg leuk!
  Ik ga ook eens opzoek naar iets roods voor zondag om de vrouwen te steunen!

  Bisou, Wendy
  (http://maison-de-wendy.blogspot.nl/)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo zijn er inderdaad veel leuke en hartverwarmende initiatieven op de wereld.
  Het zal inderdaad een mooie kleurige dag geweest zijn voor de aanhangers van de dress red day. En je hebt leuke foto´s gemaakt!
  Liefs gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En dat gebeurt allemaal als de baas er niet is, hi hi.... ;)
  Mooi gemaakt met een bijzonder thema.
  Het komt uit je hart.....
  Marieke

  BeantwoordenVerwijderen