maandag 13 mei 2013

Tuin en Brocante Markt Orvelte

Orvelte in de bloesems...

Het fairseizoen is weer geopend. Ik zie al op meerdere blogs foto’s staan van de leukste brocantefairs, waar ik allemaal niet geweest ben L. Maar niet getreurd, ook hier in de buurt is de agenda goed gevuld met inspirerende markten op mooie locaties. Dit weekend was er de Tuin en Brocante Markt op de Brink in Orvelte, georganiseerd door Het Brokantien. Het weer viel enorm mee op zondagmiddag en de sfeer was bijzonder goed. Nu is Orvelte natuurlijk een prachtlocatie voor een fair, zeker nu alle fruitbomen in de bloesems staan.  Het was dan ook erg  gezellig. Er waren veel kramen gevuld met brocante, al was er ook het nodige nieuw-brocante, kleding en sieraden, bloemen en plantjes en hele leuke eettentjes. Zus en ik gingen vooral voor het echte brocante en daar was voldoende van.

Er was onder andere een kraam van ‘De Engel’, onze nieuwe Asser brocantewinkel waar ik binnenkort een blog aan wijd.  Natalie had erg mooie spullen bij zich, maar ik word vooral ook heel blij van haar enthousiasme voor brocante. Ook onze andere Assense trots, de Tjotter, was aanwezig met een breed assortiment. Bijna was ik gevallen voor een taartblik, maar ja… keuzes keuzes. 

 

Leuk was de kennismaking met ‘Anno Oud’ met heel mooie, wat stoerdere brocante. Ik had wel al eens op de website gekeken, maar moet ook nodig eens naar die kant van Drenthe toe. Er schijnen veel meer leuke  adresjes rond Ruinerwold te zitten. De kraam beloofde in ieder geval veel.  Ik was helemaal weg van de metalen olijvenmanden en andere metalen kratten, manden en bakken.

 Zus en ik zijn al langer fan van Nuzzelspul (zie eerdere blogs), maar hebben vanaf nu nog een reden om naar Slochteren te rijden: TrèsBelle Brocante. Tineke had de kraam gevuld met erg aansprekende brocante: mooi servieswerk, prachtige kistjes en kastjes en nog veel meer. Zus ging voor de bijl en kocht (alweer) een prachtig luik. Ook ik was helemaal weg van de kleuren: wat een beauty. Ik liet met spijt een aantal geweldige dingen staan, waaronder een prent van Redoute en een heel heel heel erg mooi tafeltje.
Ook Baret Brocante had een plekje in Orvelte met de mooiste spulletjes uit Frankrijk. Ik ontdek er steeds weer ‘nieuwe’  juweeltjes. Een greep uit de namen van andere brocante-standhouders:  De Brocante Kip, Mooi Old, Secondhand Roses, De Blauwe Teckel, De Dames Zus en Zo en nog veel meer. Oké, ik heb de fair in Emst gemist, en die in Noordeinde, en Valkenheide, en nog veel meer, maar Orvelte heeft veel goedgemaakt.


9 opmerkingen:

 1. Wat een mooie spullen in de kramen zeg. Des te moeilijker om niets te kopen, bij het zien van al dat moois. Van de foto's krijg ik een goede indruk van de brocante markt.

  Lieve groet, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn er toch mooie spullen in omloop als je zo die
  kramen ziet, er is keus genoeg, misschien wel teveel
  Een prachtige sfeer heb je neergezet.

  Lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er allemaal wel heel gezellig uit.

  Fijne Avond,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een leuke dingen,fijn dat er mensen zijn die dat allemaal bewaren,is toch geweldig,groet irena

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er idd heel sfeervol uit.....

  Fijne dag

  Lief

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat ik deze fair gemist heb, zo leuk en lekker dichtbij! maar ik was wel op de voorjaarsfair in Olderberkoop en gisteren op de libelle zomerweek, ook erg leuk:)

  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk verslag van een heel leuk weekend!
  En wat boffen met het weer en prachtige brocante.... 14 & 15 september is er de brocante herfst fair in Orvelte. Dus een nieuwe kans om te komen en er schijnen nog meer brocante kramen te komen staan!
  En........
  1 juni, Koekange, alleen maar echte oude brocante en geen nieuwe spullen. Was vorig jaar een mega succes! Komen jullie?
  info: www.baretbrocante.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Koekange staat in de agenda. En de Brocante Erffair in Hellum op 5 en 6 juli inmiddels ook. :-)

   Verwijderen
 8. Kan me voorstellen dat je je ogen uit hebt gekeken! Orvelte is inderdaad een prachtige locatie, en dan nog met al die mooie spulletjes er bij...
  Erg sfeervol!

  Groetjes, Miriam
  't Bezige Bijtje

  BeantwoordenVerwijderen